Kindercoaching

Zo had je het je dus niet voorgesteld…

Jullie droomden van kinderen krijgen, wilden niets liever dan vader en moeder worden, en wat waren jullie blij toen jullie kleintje werd geboren. Alles leek helemaal goed te gaan. Totdat… de bom barstte, en jullie huwelijk eindigde in een scheiding. Je voelde je zo ellendig! Je was bezig alle ballen omhoog te houden. Jullie kind is inmiddels afwisselend bij jou en je ex. Er is een hoop veranderd en dit nieuwe ritme zal nooit helemaal wennen, maar het gaat.. 

De laatste tijd maak je je echter steeds meer zorgen om je kind. Want, van een lief, open en blij kind is jullie kind nu vaak opstandig, of juist enorm aan het pleasen. Steeds vaker is hij/zij boos. Hele avonden boven en als je iets vraagt krijg je een snauw. Soms ben je blij dat de week van je partner is aangebroken. Je schaamt je voor die gedachte want je houdt zoveel van jullie kind. Je ziet dat jullie kind niet blij is, maar verdrietig en boos. Wat vind je dit lastig!

Herken je dit?

Mijn kind heeft zoveel te verduren met die hele scheiding, hoe kan ik dit makkelijker maken?

Mijn kind is alleen maar bezig het voor mij makkelijker te maken, ik ben bang dat dit uit angst is om fout te doen.

We hebben zoveel gedoe, we doen eigenlijk niet echt leuke dingen meer samen.

Ik weet niet meer wat ik moet doen om het tij te keren. Ik wil mijn kind gewoon weer blij en gelukkig zien.

Wat als er niets verandert, wordt dit dan alleen maar erger? Straks komt mijn kind op het verkeerde pad terecht!

Dit gebeurd natuurlijk niet alleen bij jullie kind. Een scheiding brengt nu eenmaal een hele hoop teweeg en daar reageert jullie kind op. Schaam je dus niet voor de gedachtes die je hebt, voor het feit dat je het soms even niet meer weet óf voor het gedrag van jullie kind. Het komt allemaal goed, écht. Daar kan ik jullie bij helpen!

Ellen Beekman, kindercoach

Mijn naam is Ellen Beekman, gespecialiseerd in kindercoaching voor kinderen van gescheiden ouders. Als dochter van gescheiden ouders weet ik als geen ander wat een scheidingssituatie met een kind doet. Het gevoel hebben dat alles door jou komt. Opeens de ene week bij je moeder en de andere week bij je vader moeten wonen. Door je vader het gevoel krijgen dat je moeder niet leuk is en door je moeder het idee krijgen dat je vader verschrikkelijk is. Het thuis wat je altijd gewend was moeten missen. Wat is het gaaf om juist deze kinderen vanuit mijn eigen ervaring te mogen helpen. Jullie een steuntje in de rug bieden in zo’n lastige periode en zorgen dat je weer als je blije zelf door het leven kunt gaan.

Omdat alleen maar uitgaan van eigen ervaringen niet altijd de juiste weg is, volgde ik de afgelopen jaren meerdere opleidingen en behaalde mijn diploma als Kindercoach. Klaar om – op mijn geheel eigen werkwijze – aan de slag te gaan!

image0

Hoe ziet een kindercoach traject eruit?

Op een fijne, relaxte en laagdrempelige manier richt ik mijn coachsessies in. Bij elk kind kijk ik wat er nodig is. Jouw kind is uniek, piekfijn zoals het is en heeft een specifieke behoefte, daar speel ik op in. Met jouw kind ga ik op zoek naar zijn mooie talenten. Waar wordt hij nu echt blij van? Ik laat ze ontdekken hoe ontzettend leuk ze zijn! Actief bezig zijn, één van de dingen die centraal staat.

Wordt er dan niet gepraat tijdens mijn coachingsessies? Natuurlijk wel! Ik vind het alleen heel belangrijk om met kinderen actief bezig zijn. Samen gaan we spellen spelen, wandelen, verven, kliederen, en het liefst naar buiten. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken! Bij mij kom je dus niet om een aantal uren aan tafel te zitten en alleen maar te praten over je ‘problemen’. Een tafel is praktisch in de praktijkruimte, maar dat is meer voor de vorm.

Klinkt dit als de ideale match voor jouw kind? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!